Láska nehezká - Sobota, Robert, 1964- (Brána, 2015)
Kouzlem ji nepřivábíš, neporučíš jí. Láska, ten nejčistší cit, kterého je člověk schopen, od počátku věků uniká snaze podmanit si ji silou. Je to stav duše, který ani současná věda dosud ovládnout nedokáže. Ale co když bude elixír lásky, sen všech alchymistů a kořenářek, objeven? Jak by vypadal svět, ve kterém si lze podmanit srdce druhého člověka jen díky pilulce? Netradiční román, který je navzdory svému názvu také o velké a krásné lásce.